Zwembaden, waterparken en wellnesscentra trekken duizenden bezoekers die water gebruiken voor plezier, ontspanning en sport.

Zoveel bezoekers zorgen voor microbiologisch sporen in het water. Deze verontreiniging mag de waterkwaliteit niet aantasten, omdat het belangrijk is om veilig zwemwater te garanderen voor de gezondheid van de mensen die er in zwemmen.

Recreatie

Een combinatie van filters, chloor en UV-desinfectie zorgt voor bacteriologisch gezond zwemwater. Microbiologische vervuiling, zelfs chloorresistente bacteriën, worden namelijk op deze manier verwijderd. We kunnen met UV-C lichtdesinfectie zelfs concentratie gebonden chloor in het zwembad reduceren.

Chloor is een prima desinfectiemiddel, maar het kan het prikkende ogen en irritatie aan de huid en luchtwegen veroorzaken. Omdat UV-straling niet alleen het water desinfecteert, maar ook chloorresistente micro organismen inactiveert is ons UV-C systeem een goede oplossing om het gebruik van chloor en andere chemicaliën te beperken in een openbaar- of privézwembad, jacuzzi of spa.

Bekijk onze ervaringen binnen recreatie

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw specifieke situatie kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel, mail of vul het contactformulier hiernaast in met je vraag, probleem of verzoek.