Techniek

Desinfectie van water en in het bijzonder de desinfectie van drinkwater vereist de beste apparatuur en techniek. Vanpoels kiest voor de meest duurzame en efficiënte methode. Dit doen we in samenwerking met AQUAFIDES, hét bedrijf met de juiste aandacht voor deze belangrijke thema’s.

Gecertificeerde kwaliteit

Drinkwater wordt volgens strenge procedures geproduceerd en getest. Deze procedures moeten voldoen aan een veiligheidsnorm. In Europa zijn de Duitse norm DVGW294 en Oostenrijkse ÖNORM 5873 leidend. In Amerika is dit de USEPA UVDGM 2006 norm. 

Sinds kort zijn de DVGW en Önorm samengevoegd tot de DIN19294, de nieuwe leidende norm voor gecertificeerd drinkwater in Europa. AQUAFIDES is een van de eerste bedrijven die alle waterdesinfectie systemen test conform deze norm. 

Wat houdt de nieuwe DIN-norm in?

Lampen

Wiper systeem

Grafisch display

Voordelen van UV-C desinfectie

UV-stralen zijn hoogenergetische elektromagnetische stralen die voorkomen in het natuurlijke spectrum van de door de zon uitgezonden straling.

Het effect van UV-licht op micro-organismen is te danken aan de hoge energie van UVC-licht. Het DNA van de bacteriën en virussen die in het water aanwezig is wordt door de UV-C-stralen beschadigd. Het licht dringt door de celwanden heen in de micro-organismen en veroorzaakt een reactie met het DNA van de cel. De koolstofverbindingen in de DNA-strengen worden hierdoor verbroken. UV-C licht inactiveert dus ziekteveroorzakende micro-organismen binnen enkele seconden en verhindert verdere reproductie en vermenigvuldiging.

Benieuwd of onze UV-C desinfectie techniek binnen jouw branch toegepast kan worden?